Zloženie:
Dvojzrnková pšeničná múka BIO celozrnná, voda
Spôsob prípravy:
Cestoviny nasypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a za občasného miešania varíme 4 minúty, aby boli „al dente“. Necháme ich 1 minútu dôjsť, potom ich scedíme a ešte horúce, bez oplachovania vodou rozložíme na plech, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.
O dvojzrnke:
Pšenica dvojzrnka (Triticum dicoccum) je starobylá pšenica, ktorú dnes ekologicky pestujeme na myjavských kopaniciach. Bola jednou z významných plodín po vyše 7000 rokov. Je prastarým, geneticky odlišným predchodcom modernej pšenice a špaldy. Múka z dvojzrnky má jedinečnú vôňu a chuť a je plnohodnotnou náhradou bežnej múky na varenie, pečenie koláčov, keksov, chleba a z kvasu.
Dvojzrnka je výnimočná vysokým obsahom zinku a predstavuje jeho prirodzený zdroj. Približne 150 g múky z dvojzrnky obsahuje množstvo zinku potrebné na celý deň. Zinok prispieva k normálnemu metabolizmu makroživín (napríklad bielkovín, tukov, cukrov), normálnej funkcii imunitného systému a k ochrane buniek pred poškodením oxidačným stresom.
Okrem toho má vysoký obsah horčíka, vlákniny a je hodnotným zdrojom železa. Tento výrobok by mal byť súčasťou zdravého životného štýlu, pestrej a vyváženej stravy
BIO certifikát
Chránime prírodu, obal je biologicky rozložiteľný